Flytta företaget till Stockholm

office_365048564 Att flytta företaget för med sig både positiva och negativa saker. Frågan är vilka saker som företaget lägger extra vikt på: det är oftast dessa fördelar som får övervinna eventuella nackdelar.

Hyra

Det är dyrare att hyra en lokal i Stockholm än en mindre ort. Det kan vara nästintill omöjligt att få en bra lokal nära stadskärnan. Man ska nog hellre rikta in sig på förorterna för att få en rättvis hyra.

Personal

Om företaget flyttar långt kan man vara tvungen att hitta ny personal. Det är inte alla som kan överge hela sitt liv för jobbets skull och flytta med. Även lång pendlingsavstånd kan vara avskräckande för många anställda. Det gäller att berätta om flytten i tid så att de som inte kan eller vill flytta får en ärlig chans att hitta ett nytt jobb.

Större utbud

Som privatperson finns det större utbud av allting, vill man exempelvis ha hemstädning kan man få bra priser i Stockholm och fler att välja bland. Så klart hittar man större utbud i staden, inte bara för sina personliga nöjen, utan även för företaget. Man får fler leverantörer att välja bland och kan pressa priserna mer.

Logistik

Att faktiskt flytta tar ett företag flera månader och under den här tiden kan man planera hur den fysiska flytten ska ske. Är man ett litet kontor kanske allting går in i chefens bil: bara några datorer och hårddiskar. Men större företag har kanske egna skrivbord och stolar, servrar och liknande. Då behöver man anlita en flyttfirma som packar med sig sakerna och tar ned dem till det nya kontoret. De ska gärna packa upp och ställa i ordning saker också. Om detta sker över en helg finns det ingen anledning varför man inte ska kunna sätta igång och jobba på månaden efteråt.