Företaget kan växa

Driver du ett företag på fritiden eller har du en mindre verksamhet och känner att det finns potential för det att växa? Då kanske det är dags att leta efter en större lokal.

Att välja lokal för företaget

När din nuvarande lokal är för liten och inte längre fungerar eftersom ditt företag har växt är det dags att se dig om efter en ny lokal. Det är lättare sagt än gjort. Det är mycket som ska stämma. Läget spelar stor roll. Är det en nätbutik du driver kanske läget inte känns som det viktigaste mer än att det ska fungera bra för dig själv. Finns det du behöver inom nära håll? Hur stort lager behöver du? Är det en butik du driver är läget dock a och o. Om du inte ska ha kvar din gamla lokal bör du tänka på om dina gamla kunder kommer fortsätta att hitta till dig. Kanske vill du då hitta en lokal i samma område men med större yta. Ska du ha kvar din gamla men vill ge dig på ett nytt område är det mycket som ska klaffa. Ett bra tips är att spendera i stort sett en hel dag vid den nya lokalen för att se hur mycket folk som passerar. Lägg märke till om de har bråttom eller om de som passerar kommer att lägga märke till din nya butik och komma in.

Att hitta lokal

När du vet vilket område du vill ha din nya butik eller företag är det dags att leta. Hitta nya lediga lokaler bäst genom att söka på den ort och det område du har bestämt dig för. Ta inte första bästa utan besök alla som verkar intressanta. Jämför vad som är positivt och negativt. Känn efter ordentligt om den passar dig och ditt företag.

Inred och gör den inbjudande

Att inreda en butik är inte som att inreda ett hem. Du måste tänka ur kundens perspektiv. Du vill sälja dina varor och det finns vissa knep att följa vad gäller både belysning och displayer. Nu när så många handlar på nätet krävs det hårt jobb för att en fysisk butik ska överleva. Trevlig personlig service och ett leende är något som kan bjudas på i en fysisk butik, något som en nätbutik inte har.