För dig som studerar biologi

Biologi är läran om allt som lever. Du som studerar biologi studerar allt från mikroorganismer till djur och natur och även människokroppen. Det inte konstigt om du ibland känner att det är mycket att ta in. Som biologistudent kan du på olika sätt utöka dina chanser för en bekväm och sparsam inlärning.

Vilken inriktning är rätt för dig?

Du som vill jobba med biologi kan välja bland många olika inriktningar. För det första behöver du välja om du vill studera mikrobiologi eller det som kallas för grön biologi. När du riktar in dig på mikrobiologi kommer du att fokusera på mikroorganismer och mest jobba i labb. Väljer du istället grön biologi kan du sedan fokusera på till exempel djur, växter eller ekologi. Oavsett vilken av dessa du har valt, eller om du fortfarande har valet framför dig, kommer du att behöva en stor mängd kurslitteratur.

Hitta kurslitteratur till bra priser

Kanske känner du som studerar biologi att kurslitteratur utgör en stor kostnad. Som tur är finns olika sätt att hålla kostnaderna nere när du köper den litteratur du behöver. Du kan till exempel ofta hitta begagnade böcker i gott skick. Ta en titt på digital kurslitteratur, ett lätt och smidigt sätt att hitta både ny och begagnad kurslitteratur till bra priser.