Hjälp att hitta ett nytt jobb

Arbetsmarknaden är hård, det är hög konkurrens om de bra jobben och även lågavlönade jobb kan vara svår att få om du inte besitter tidigare erfarenhet i arbetsuppgifterna. Vi har en del tips som kan hjälpa dig att får en överhand på marknaden!

Det perfekta CV:et

Det finns idag betaltjänster som jobbar enkom med att hjälpa människor att förbättra sitt CV och personliga brev, samt ge goda tips på hur du bemästrar en arbetsintervju. Ett vanligt CV enligt dagens mallar kan kännas fattigt och tråkigt, det är nästan ointressant läsning för en arbetsgivare när alla CV ser likadana ut. Ett professionellt CV står dock ut från mängden och det spelar ingen roll om du vill bli vice VD eller sekreterare, ditt CV ska spegla professionalitet och en genuin vilja att få arbetet.

Sökområde

Tyvärr är sanningen hård, du bli attraktivare på marknaden och hittar fler arbetsmöjligheter om du är villig att byta stad eller till och med land. Det kan till och med ge en fördel med andra, likvärdiga kandidater. Utomlands hyllas Sverige som utmärkta anställda med bra arbetsmoral och uppskattas på grund av deras språkkunskaper. Är du villig att flytta eller kan tänka dig längre pendlingsavstånd, har du plötsligt ökat antalet sökbara jobb med några hundra procent!

Nya banor

Om just ditt yrkesfält innehåller få jobb eller har stor konkurrens, kanske du ska ta ett sidospår och testa något nytt? Vad har du för intressen och hur är du som person? Gillar du att organisera och planera vardag och fester kanske ett administrativt eller ekonomisk arbete skulle vara roligare än du först trott? Vill du vara runt mycket människor kan du söka dig till detaljhandel och testa dina säljkunskaper. Söker du inom olika arbetsgrupper ökar också din chans till anställning.