Vad innebär CE-märkning och hur du implementera detta på företaget

För tillverkade företag finns det en hel del lagar och förordningar att ta hänsyn till för att få sälja produkter på den europeiska marknaden. Det gäller bland annat CE-märkning, som står för Conformité Européenne. En produktmärkning som visar att produkten uppfyller krav gällande miljö, säkerhet och hälsa. Exempel på produkter som måste CE-märkas är bland annat:

  • Leksaker
  • Fritidsbåtar och vattenskotrar
  • Byggprodukter
  • Elektroniska produkter
  • Värmepannor

Vad gäller för ditt företag och produkter?

Det är inte lätt att som företagare hålla sig ajour med gällande lagstiftning och eventuella förändringar. En produkt kan påverkas av flera direktiv såsom till exempel RoHs och EMC och annan relaterad lagstiftning. Processen att få ett godkännande kan ta lång tid och dessutom mycket energi från din verksamhet.

Ta hjälp av proffs

Med hjälp av professionella aktörer som tar hand om produkttestning, dokumentation och andra nödvändiga åtgärder kan du således korta ner handläggningstiden. De tar din produkt steg för steg genom hela processen till ett godkännande. Ju tidigare de kommer in i produktionsfasen desto enklare och kostnadseffektivare blir hanteringen. Du kan läsa mer här om hur ett komplett projektstöd fungerar. Med deras hjälp blir din produkt godkänd och laglig för försäljning utan vidare krångel.