Producera anläggningsjord med din grävmaskin

Harpad jord är relativt dyrt om du ska köpa in stora mängder. Har du en egen grävmaskin och behöver anläggningsjord kan du istället köpa in eller hyra en siktskopa. Det ser ut som en vanlig skopa men den har valsar och siktstjärnor i botten på skopan.

Fyll upp skopan med jord och sikta den genom skopan. Rötter, stenar och annat som du inte vill ha med i jorden kommer att stanna kvar i skopan medan jorden åker igenom. Du kan sedan tömma skopan på allt oönskat material som är kvar.

Rätt skopa gör jobbet

Det är ett perfekt val om du äger mark, speciellt åkermark som har gott om jord. Antingen kan du använda jorden själv eller sälja den harpade jorden och på så sätt få in en extra inkomst. Det gäller dock att du äger en grävmaskin. Det finns olika storlekar på skoporna beroende på hur stor grävmaskin du har.

Du kan antingen välja att köpa en begagnad siktskopa men då kan du inte vara helt säker på hur väl den kommer att fungera. Då är det bättre att betala lite mer och få en helt ny. Kolla på nätet och hitta en siktskopa som passar din grävmaskin.