Skaffa rätt arbetskläder till företagets anställda

Att du som arbetsgivare ser till att dina anställda har bra arbetskläder är faktiskt en av de skyldigheter du har. Det ligger nämligen i arbetsmiljölagen att vi ska ha kläder anpassade för vårt arbete. Om du exempelvis har ett åkeri är det upp till dig att se till att dina chaufförer har varselkläder eller reflexer att tillgå.

Arbetskläder är mer än skyddskläder

Det är inte bara varselkläder eller hörselkåpor som tillhör kategorin arbetskläder. Oavsett var du arbetar som kräver en viss typ av kläder räknas de in i kategorin arbetskläder. Det kan vara allt från snickarbyxor med knäskydd till specifika skor för de som går mycket på sin arbetsplats. Driver du en byggarbetsplats kan det vara bra att se till att alla har en egen hjälm exempelvis.

Som tur är kan du handla i en butik online och hitta de allra flesta typer av arbetskläder anpassade för många olika typer av yrken. Det är allt från skyddshandskar och skor med stålhätta till hjälmar, jackor och byxor. På så vis kan du hitta allt du behöver på ett och samma ställe. Du slipper mer än en fraktkostnad och det är alltid en fördel göra ett större inköp än många små.